pleshoo.blogspot.ro Web analytics

marți, 2 iunie 2015

Romanul la cartita.. cu doua puncte de suspensie.

Stau linistit si ma uit in jur. Ma uit pe pereti la lucrarile atarnate in asteptarea unui cumparator. Gandurile imi alearga bezmetice prin cap si pe motiv de aglomeratie se creeaza accidente. Cand ajungi sa strangi ca mine experienta dupa experienta, cacat dupa cacat, ajungi intr-un final atat de viciat incat sonorul ambiental se estompeaza pana cand auzul se desavarseste.. urechea interna nu mai accepta semnale din exterior.. cacatul devine atat de personal incat spiritul isi da demisia si refuza sa mai asimileze.

Am adunat suficienti dusmani in desaga propriilor demersuri. Cu ei stiu sa ma port. Vorba poporului: Fereste-ma doamne de prieteni caci de dusmani ma feresc si singur. Fiind insa ocupat cu dusmanii am reusit sa pierd din vedere gasca patetica a celor care vor sa traverseze strada pe cineva care se simte deja bine pe trotuarul adin dotare. Momentul in care cineva decide ca ai nevoie de ajutor este momentul in care cacatul a ajuns la cote nepermise. Atunci cand spiritul civic al comunitatii se revarsa atent peste viata ta privata, se numeste ca lucrurile au luat-o razna. E ca si cand, asezat pe o banca in parc, stai si te uiti la frumusetea uitata a vietii cand, vine la tine un ins care se auto-instaureaza salvatorul unei bucati din tine. Nu e bine cum privesti pasarile.. iti poti rani coloana din cauza pozitiei.. si la urma urmei pasarelele nici nu vor ca tu sa te uiti la ele. si de fapt nici tu.. pentru ca de fapt tu vrei sa fii altundeva. Nu pronunti bine cuvintele asa ca te rog sa ma suni la prima ora pentru o programere la logoped. Ti-am vazut atitudinea fata de Marcel.. maine seara ai programamre la psiholog sau dupa caz la consiliere maritala.. plm.. lista poate continua. In mai putine cuvinte, este plin de bagatori in seama care simt ca datoria lor este insanatosirea lumii. Oameniii astia au si reteta la ei.. intotdeauna pe cea buna.. unica solutie la problemele universale. Nu stiu sa ma port cu ei.. ma naucesc. De cele mai multe ori iti ajung in preajma cand au nevoie de ceva.. o directie, un sfat, o pastila, un suc. Tu faci act de omenie, dai o mana, te oferi si te si deschizi si te trezesti cand ti-e lumea mai draga pe prima pagina a ziarelor cu pula facuta in Photoshop si pusa in pizda unei necunoscute. Am evitat titlurile mari de cand ma stiu.. poate tocmai de asta evit si sa fiu ajutat.. ma incapatanez sa imi duc singur viata asa cum cred eu de cuviinta.. de restul se ocupa Doamne Doamne.. pentru asta este el acolo.. nu Fanel si nici Maricica..  asa este randuita mizeria asta de lume care da sanse unor agarici care simt ca daca nu se baga in seama viata nu isi are rostul.

Fereste-ma doamne de prieteni exista tocmai pentru ca noi, fiinte ratacite complet prin balariile relationale mediocre, suntem incapabili sa ne ferim sau sa acceptam ca sunt nasoale si pe raftul din sufrageria intima, ne este imposibil sa nu ajungem  constant la Hai frate ca a gresit.. sau  nu are cum sa faca tocmai el una ca asta.. sau cine ma? Fane?.. Noooo, nu are cum.. bag mana in foc pana la pula pentru caracterul lui.. Si uite asa ramanem de coada carutei si in timp ce gasca o arde pe ciubalau tu stai la rece si infigi pioneza dupa pioneza in avizierul din ce in ce mai plin de fotografii ale muilor incasate pana cand devii imun la durere.. de tot.

Suntem o tara de gospodine ajunse arogante fara motiv..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu