pleshoo.blogspot.ro Web analytics

miercuri, 3 iunie 2015

Cu botoseii prin lanul de porumb.. sau pe unde vreti voi.

Am fost rugat in nenumarate randuri sa imi tin gura si sa mai inghit si eu putin ca pana la urma toata lumea o face. Totusi, chiar daca unii mai pofticiosi s-au apucat de scris manuale de utilizare a vietii in caz de inec cu lichid seminal, vin si va zic ca mie nu imi place cu muia.. si nici cu fututul in cur.. nici luat de cap si nici printre mangaieri.. deloc. Pe marginea acestei declaratii se poate discuta consistent si se pot crea stiri majore printre si pentru cei care fac audienta in fata micului ecran. Se poate spune si ca sunt un frustrat care nu a mai prins o pizda de mult si care face pe smecherul ca sa nu cada de pe craca deja fragila pe care locuieste apatic si depresiv. Ok. Vorbesc si foarte urat doar ca sa acopar complexele majore  care ma caracterizeaza sau ca fac pe desteptul fara acoperire ca sa rezist in functia de buric al pamantului.. drept. Drept este insa si ca sunt realmente enervat ca am ajuns la 43 de ani sa-mi stea tic-tac-ul pana intr-acolo incat sa am nevoie de piese de schimb pe instalatie doar ca sa protejez maimute sau ca sa raman in cartile unor oameni care nu merita nici macar atentia distributiva a unui ornitorinc ratacit prin metropola.

Atunci cand vezi cum arata trotuarul de vis-a-vis.. chiar si de departe, desi la mine cica a cam fost la firu' ierbii, incepi sa vezi lucrurile usor diferit. Intai te sperii ingrozitor.. pe urma strigi cat poti de tare ca nu mai faci si promiti ca o sa fii cuminte si esti convins ca nimic nu te va intoarce din drumul tau catre curatire.. daca scapi acum desigur. Nu te aude nimeni.. Mai aberezi putin si cand doctorul iti spune intai ca ai scapat dar ca daca continui cum iti place nu se va repeta si pe urma ca trebuie sa iti schimbi viata radical ca sa nu ajungi iar pe masa de operatie, intelegi ca sunt cateva chestii de care te poti lipsi oricat de multa durere sau depresie sau frustrare iti va crea demersul tau cel nou noutz, pentru ca la urma urmei, viata este frumos, care merita trait..

Incerc sa structurez cateva din lucrurile de care trebuie sa scap sau pe care incerc sa le schimb in viata mea si imi dau seama ca singura problema reala este confuzia.. Confuzia generata de gestul prost inteles sau de traducerea natanga a unei oferte sau de ce nu, a sistemului propus de societatea contemporana. Confuzia in general. Pana si eu mai sunt confuz cateodata.. dar pe urma imi vine mintea la cap si inteleg ca un om care urla more si zambeste less, ori nu a inteles nimic ori a intrat in camera gresita ori este pur si simplu in asteptarea realitatilor vietii.. neintarcat cum s-ar spune.

Atunci cand lucrurile pe care le faci cu drag risca sa se transforme in lucruri pe care trebuie sa le faci pentru orice alt motiv inclusiv supravietuire, filmul este pe final indiferent despre ce vorbim.. Cand intre as face un mic dejun asa de pofta facerii si nu vin cu voi pentru ca tre' sa ma trezesc cu 5 ore inainte ca sa fac micul dejun ca altfel stiti cum e.. cine nu mananca bataturica nu primeste ochisor ramanem cu a doua.. atunci plm. Atunci cand iti este interzisa lipsa de incredere pentru ca pana acum nu te-a deranjat nimic.. cred ca trebuie specificate unele limite. Lipsa de reactie nu inseamna nici imbecilitate si nici de indiferenta, iar increderea se castiga greu si se pierde repede.. inseamna fie ca nu au fost motive de indoiala fie ca incercam sa construim punti pe care tertii nu le considera necesare si pe care partenerii de afaceri le considera slabiciuni.

Romanul este deja celebru pentru expresia Si cu pula in cur si cu sufletul in rai.. Am descoperit in jur oameni care, obisnuiti cu jucatul la doua mese au uitat de jocul la dublu.. de jocul in echipa. Nu se poate sa schimbam gasca in functie de cum bate vantul si sa cerem intelegere si buna dispozitie pe ambele terenuri ca si cand ceilalti nu exista ca e urat.. si se termina si prost de cele mai multe ori. Aduce putin cu oamenii politici din romania cea frumos curgatoare.. au probat partid dupa partid pana i-au lasat muschii anali. Nu este igienic. Viata suge si deci consta in decizii nedrepte care sug la randul lor dar care neluate la vremea lor uite.. infarct. Ca sa nu mai zic ca e nasol cand il gasesti pe Brutus sub mileul de pe televizor.

Prietenii fac des confuzii.. dusmanii in egala masura si de aceea este foarte usor sa devenim confuzi la fiecare pas. Egalitatea in drepturi face confuzii si raportarea la ambient face la fel. Confundam parteneriatul  profesional cu familia si masa cu casa si uitam de suflet si de noi insine. Observ din ce in ce mai des ca oameni bolnavi sau rai cu caractere mucede trec ca fiind minuni frumoase si curate in fata unor oameni mult prea dusi la biserica ca sa vada realitatea. Romanii nu mai cred in ajunge si nici in prea tarziu pentru ca nu-i asa, nimeni nu mai raspunde pentru faptle sale.. in plus nimeni nu mai face diferenta intre bine si rau. Suntem convinsi de aberatie si fascinati de extreme, evitam asumarea si speram in reparatii pana in panzele albe. Reusim sa dam cioara din mana pe vrabia de pe gard cu o vehementa uluitoare si ne prabusim in abject de pe calul alb  al vendetelor mediocre.

Imi aduc aminte de vernisajul lui Leonte.. cel in care invitatii s-au pisat in sticlele de vin si au distrus parte din lucrarile expuse.. In seara aceeea facusem pentru a nu stiu cata oara un compromis mizer.. hai frate ca se simte bine lumea.. sa nu ii trimit eu acasa in miezul antrenului si sa devin personajul negativ. Sa nu fac cum as fi facut deobicei si sa  nu ii scot sever afara la 10 trecute fix. Rezultatul a fost cum stim, dezastruos.

Imi amintesc fiecare abuz.. la minele meu personal. Mestec si ma decid sa nu mai trec ape tulburi si sa evit urmatorul infarct.. sau sa-l pacalesc macar o vreme.. Stiu ca deciziile importante trebuiesc a fi ferme si la momentul oportun..  ca la divort, cand e prea tarziu nu mai rezolva nimic. Voi deveni cu siguranta un nesimtit ordinar cu un instinct de conservare imbunatatit cu piese de la NASA dar voi inceta sa mai fac compromisuri. O sa ii calc din nou pe cap pe cei care cred ca unele animale sunt mai egale decat altele si le voi arata celor interesati cum e sa iti asumi unele lucruri. Imi voi respecta prietenii adevarati atunci cand ii voi gasi si voi respira corect si numarat pentru linistea spiritului personal si pentru o frumoasa tensiune de 12 cu 7.

Ma pregatesc sa plec la Roma la Spazi Aperti.. tin o conferinta despre expresionismul autohton si ma si expun cu cativa dintre artistii rezidenti ai galeriei PleshooContemporary.. De acolo ma gandesc sa invart globul si sa pun degetul in pizdish.. ma gandesc sa mut toata treaba intr-o zona in care oamenii inca mai apreciaza ceva si in care sa pot da o mana de ajutor fara sa ma tem ca mi-o rupe cineva cand nu mai e de folosinta sau cand apare o oportunitate pe palier.. Am auzit ca afara oamenii se mai bucura inca de facut copii si de pupat in parc si de respect. Si am mai auzit si ca exista totusi niste tari in care oamenii poa' sa traiasca fara sa se fure intre ei si fara sa se minta si fara sa se traga teapa si fara sa fie obraznici si fara si fara si tot asa..

..sau macar undeva unde se fumeaza mult fum.

puppa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu