pleshoo.blogspot.ro Web analytics

vineri, 27 noiembrie 2009

Cu pumnul prin gura lumii..

Deschid linistit televizorul in cautare intai de stiri si pe urma de filme proaste.. atat de proaste incat sa pot adormi linistit dupa o zi grea. Nu gasesc nici una nici alta. Exceptie facand posturile de televiziune care considera ca Aniela impreuna cu State sunt mai importanti decat criza politica sau economica, peste tot se difuzeaza si apoi se comenteaza si pe urma se difuzeaza din nou o filmare cu adevarat socanta: Basescu, cu un gest de smardoi de cartier ii umple gura de carne unui copil aflat la un meeting electoral in 2004. Da de sus, de pe scena.. cu o miscare pe care toti baietii de cartier o cunosc foarte bine.. din umar. O sa astept pana cand forurile competente vor elucida dilema: real sau trucaj. Spun ca o sa astept, pentru ca nu vreau sa fac acuze pe marginea unui material aparut in felul acesta si despre care chiar si eu as putea spune la prima mana ca e FinalCutPro. Daca se va dovedi ca Presedintele Basescu a pocnit un copil in public, indiferent de motivatie, voi milita vehement pentru disparitia de pe avizierul politic a lui Traian Basescu. Nu sunt un fun.. sunt doar impotriva unui sistem pe care, acum, il propune spre revenire un partid neprietenos cu poporul. Daca se va dovedi ca a lovit acel copil, Basescu ar trebui sa se ascunda ca haiducii undeva in munti si sa faca penitenta pana la sfarsitul vietii.
Ce vreau sa punctez azi?.. Cum sa detii o informatie de dimensiunea celei in cauza si sa o tii ascunsa atata timp? Cum sa vii pe post dupa 5 ani si sa pozezi in om de caracter, indiferent ca e vorba de putere sau opozitie, sa amintesti chiar detalii ale loviturii si sa nu te gandesti ca datoria ta de civil era sa nu lasi tara pe mana unui caftitor de mahala?  Cum se face ca majoritatea martorilor acuzarii sunt fosti acoliti ai lui Basescu? Suntem prieteni pana la proba contrarie? Suntem in gasca doar cat timp avem de ce profita? E clar ca membrii ambelor tabere sunt prost pregatiti.. sustinatorii lui Basescu au replici timide si cauta salvarea in hibele de discurs ale adversarului iar adversarul joaca murdar din principiu fara sa se gandeasca la viciile de procedura.. Tocmai stirea cea mai importanta din Romania nu se da pe post cinci ani la rand? Dinu Patriciu declara neclintit ieri ca stia de existenta acestei casete.. Pai in cazul acesta, daca stiati ca suntem pe cale sa alegem un bataus, cum sa ne lasati sa murim prosti domnule Patriciu? Imi este greu sa nu sesisez toate deraparile celor doua parti implicate in lupta electorala si inteleg acum de ce am avut o campanie atat de soft in turul 1.. de ce sa ne pierdem resursele degeaba.. avem un tur 2 de rezolvat si trebuie sa il rezolvam cu orice pret.. facem char si un film de actiune.
Ieri fratele meu imi reprosa pesimismul din postarea de ieri, un alt prieten imi reproseaza in comments lipsa zambetului.. Pai cum sa o arzi optimist cand in jurul tau se darama si ultimele scari de valori ramase pe fundul cazanului mioritic? Presedintele e suspectat de violente publice grave, opozitia profita si creste in sondaje, oamenii care au avut puterea ne ascund lucruri importante, suntem educati sa tradam.. e nasol.

2 comentarii:

  1. Eu cand sunt lovit plang. mama cand sunt lovit moare de gat cu agresorul meu. Eu cand sunt lovit lumea din jur reactioneaza.....macar verbal. Eu cand sunt lovit si sunt dat la televizor (pentru ca sunt minor) trebuie sa am fata acoperita de o dungulita neagra pentru ca asa este legea in tara asta. Eu cand sunt lovit nu sunt luminat in bezna de o lumina "Dumnezeiasca" ci poate cel putin am fata rosie sau cel mult bors pe nas eu cand sunt lovit de un om politic ma umplu de bani in secunda doi nu peste 5 ani. Eu cand sunt lovit port ura agresorului o viata intreaga si nici pentru miliarde nu as intra in direct la televizor sa declar ca agresiunea nu a avut loc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Se vede clar ca este o facatura. Incercati sa dati un dos de palma in genul lui Basescu si o sa vedeti in ce fel se misca corpul. Miscarea pe care o vedem pe filmulet este generata de saritura cauzata de lipsa unui frame. Pe de alta parte puterea loviturii nu cred ca ar fi facut un copil sa rada si nici nu ar fi starnit indiferenta atator persoane aflate de fata.
    Nu cred ca un presedinte sau un om de rand care este constient de prezenta a multor camere de filmat, aparate foto si mai ales a multimii participante la evenimentul respectiv, nu ar avea atata minte incat sa nu se stapaneasca in a lovi un copil. Suntem spalati pe creier, suntem precum porcul din cocina ( mancam ceea ce ne da stapanul si asteptam 6 decembrie sa fim mancati ). Domnul Patriciu a vazut tot si a asteptat 5 ani sa compromita cariera politica a lui Basescu in timp ce putea sa o faca inca de atunci. Sau putea sa castige in liniste doar santajand seful statului fara sa o faca in viata lui publica ( dar asta nu avea cum sa se intample pentru ca aceasta filmare a fost editata acum cateva zile ). Daca poporul roman crede aceasta filmare, inseamna ca ar crede si un filmulet in care suntem atacati de klingonieni, vulcanieni sau romulani, filmulet in care Mircea Geoana Patriciu sau Nastase ne apara si salveaza planeta doar cu ajutorul unei secere si a unui ciocan. Fratilor trebuie sa mergem la vot ca daca nu o sa purtam 5 ani salopete rosii sa nu ne deochem (de bine ce o sa ne mearga).

    RăspundețiȘtergere