pleshoo.blogspot.ro Web analytics

sâmbătă, 25 noiembrie 2017

Militieni crescuti de partid.. ta-da-da-daaa!

Asa suna refrenul unui cantec patriotic din vremurile de dinaintea lui 1989.. Era desigur un cantec care ridica in slavi atat calitatile extraordinare ale militiei cat si pe cele de parinte minunat ale partidului comunist roman. Le dedic acest cantec militienilor de la Sectia 6 Bucuresti, cei care s-au ocupat atat de bine de redirijarea circulatiei, busite complet de repetitiile la marele circ oferit tugurlanilor de 1 decembrie si anul acesta. Dedicatia merge si in particular, la fluieratorii Grecu si Doaga, militieni de intersectie, unul aflat astazi in Piata Presei si altul in fata Agronomiei. Cel din urma, mi-a sugerat chiar sa ii iau locul daca ma cred asa destept pentru ca el nu are ce face altceva decat sa incurce mai rau treaba.


Asa.. Intai de toate, as vrea sa amintesc celor mai tineri care vad tancuri pe Kiseleff ca nu incepe inca nici un razboi si ca parada in discutie are ca scop aniversarea zilei nationale a Romaniei.

Ma uit in timp si imi dau seama ca in comunism (nu sunt deloc nostalgic), imi puteam petrece timpul cu prietenii pe treptele actualului guvern. Acum, in democratie nu mai am voie nici sa imi astept gacicile in fata cladirii, ca si vine niste domni de imi zice ca n-am voie sa stationez sub ochii alesilor. Constat asadar ca in loc sa ne revenim si sa cautam metode prin care sa evoluam, ne dam cu tesla in coaie si ne transformam in legume fara de reactie.

Astazi de dimineata la ora 11 trecute fix, trebuia sa particip la o lansare de carte oficiata de Muzeul Satului.. Nici eu si nici invitatii muzeului nu am putut ajunge in timp util la eveniment pe motiv de repetitii militare. Las la o parte faptul ca inainte de 89 armata nu avea nevoie de atata repetir si nu dezvolt nici intrebarea pusa justificat de o buna prietena si anume.. Chiar nu mai sunt maidane pe care armata sa poata repeta mersul pe jos in pas de defilare? Am devenit oare atat de cretini incat ne trebuie o saptamana ca sa repetam un eveniment montat an de an din 1990 incoa' si sarbatorit din 1918?..

Nu intru in detalii despre ce a ajuns sa se intample intr-un targ de carte de importanta Gaudeamus-ului dar totusi sa faci imposibila participarea la evenimentul cultural asteptat peste an de inca cititorii romani si straini ca sa poti sa te dai mare cu ce hummer ai.. plm.. Astazi circulatia din centrul Bucurestiului cu predilectie cea zona de nord este un cosmar. Stau si ma uit la prietenii care venisera la muzeu, cum stau peste drum si asteapta sa primeasca ok de traversare de la autoritati.. Soldatii stau in frig si pe loc de la ora 4 dimineata.. cu toate astea, pentru ca circul poate incepe oricand, suntem prudenti si nu lasam pe nimeni sa ne ia fata.

Anul acesta o sa avem o parada extra.. avem tancuri frumos colorate, rachete decorate atent, motociclete de teren si masini de cele mai smechere. Avem si barci cu motor si cai si jandarmi la tol festiv si inca multe. Avem deci cu ce sa mai amagim minipoporul si anul asta.. circul este asigurat de armata romana; despre paine nu stim nimic inca, intrucat fara Vanghelie sansele de mici si bere scad vazand cu ochii.

Strazile invecinate bulevardelor mari sunt si ele inchise pentru a diminua, nu-i asa, riscul de atac terorist. Asta pot intelege.. la cat de greu le e sa repete nici nu vreau sa ma gandesc ce ar face saracutii daca s-ar intampla ceva nasol. Eu nu ma vad atacand armata romana din portbagaj pe frigul asta dar preventia este totul. Poanta absoluta e ca domnii de la militie dadeau amenzi celor care incercau sa iasa din situatia creata in trafic. Ai parcat pe o bordura? amenda.. vrei sa te intorci acasa peste linia continua.. amenda. Cica legea trebuie respectata indiferent de situatie.. chiar si in situatia in care din cauza incapacitatii organelor stam ca prostii in intersectii si ne uitam unii la altii ca in Jandarmul si Jandarmeritele, atunci cand un moment de tandrete colegiala a produs un accident in lant.

Am cerut militienilor cu gura mare si restul mica sa se legitimeze, avand intentia sa merg la sectie cu recipisa in varf de bat.. La sectia 6 vino bai.. te asteptam acolo sa vedem ce poti! a fost unul din textele aruncate de domnul Grecu..

Imi amintesc un banc vechi.. concurs de inteligenta la politie.. trei bare metalice pe masa, una patrata, una rotunda si una triunghiulara. pe perete trei gauri.. una patrata, una rotunda si una triunghiulara. tema: introduceti barele in gaurile dedicate. In urma testului s-a descoperit ca exista militieni prosti si militieni puternici. Dupa toata ziua de azi si dupa multe altele, constat ca am devenit o tara extrem de puternica.. 

Fortza Romania! Ca e clar ca suntem pe drumul cel bun.

P.S.
Ma uit pe net si descopar un post care reclama prezenta unor manifestari neprietenoase la adresa noii clase literare propuse de editura RAO.. Este lipsa de respect sa te duci la evenimentul omului, oricine ar fi, si sa il faci de cacat.. nu e frumos nene si paceDaca nu iti place voiculescu nu te duce la lansare ca nu te obliga nimeni sa il cumperi.. Las cititorii mei cei putini dar simpatici sa isi traga singuri concluziile. In acelasi post autorul recomanda nemultumitilor sa manifeste pe facebook nu in public.. sunt trist si socat.. il cunosc pe individ si imi facea o parere buna dar sa uiti ca respectul se castiga cu greu si ca protestul functioneaza doar cand e strigat si ca oamenii au totusi drepturi.. chiar si cele de care majoritatea nu are nevoie cum ar fi dreptul la opinie si la replica si la demnitate si la tot felul de alte prostii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu