pleshoo.blogspot.ro Web analytics

luni, 17 august 2015

Tara pulii, text trilingv

Incerc idiotic sa scriu doar de ras si doar de bine.. Imi iese din ce in ce mai rar in pofida starii de bine care ma insoteste de la o vreme. Am sentimentul ca toate bancurile au fost spuse in cascada, fara cadenta si fara oprire, intr-un spectacol care ar trebui sa tina doua ore dar in care ultima replica se spune inainte de pauza si naratorul ramane bujbei in fata spectatorilor tocmai atunci cand acestia sunt mai cu chef.

Ma terezesc de exemplu azi dimineata in bratele mele preferate. Stau pe terasa unei casute adorabile si ma uit la partea frumoasa si deci nepopulata a Romaniei.. aer curat. Imi iau pauza de facebook doar ca sa vad ce se mai intampla in mediul susanelelor socializabile si ca sa fiu sigur ca nu ratez vreo onomastica sau vreo aniversare.. aici ne-a dus evolutia la picioarele careia maimutele fac temenele de parca ar fi zamislita de zei. Nu mai tinem minte singuri nimic.. Ne trebuie o notificare de la zeul mark ca sa nu uitam de aproapele nostru.. conceptul acesta s-a alterat intr-atat incat pana si familia a intrat in spatiul virtual. Whatever cum spune romanu'.. sa nu divagam..

Urmaresc stirile la intamplare, incercand sa vad ce mai e nou prin targ.. imi cade deshtu' pe click-ul care ma punea in tema about violatorii din Vaslui. Cica azi a avut loc o noua infatisare la care cei 7 s-au prezentat ca luati de pe plaja. Veseli si inflorati, plini de aroganta si admiratori, cei sapte magnifici erau chiar mandri de fapta lor. La urma urmei, femeile e curve si baietii buni nu are ce face si desigur nu are nici noroc.. cand vede pizda tre sa presteze ca altfel le scade self-esteemu'.. Pai cum sa te intorci la frati si la surori fara finalizare; in plus cam asa arata barbatia in zilele noastre.. nu sta?.. o luam cu japca si o si remodelam fizic ca sa nu aibe curva dracului tupeu sa se mai arate prin urbe.

Pana acum nu vazusem in viu pe labagii in discutie dar azi, m-am bucurat de imaginile pline de culoare oferite cu profesionalismul bine cunoscut al protv tailored pe tiparul marelui Catalin Radu Tanase.. lacrima in coltul gurii, balutza sub spranceana si reporteri lipsiti de limba materna ca de.. gramatica e hardcore si nu intra prin toate ungherele mintii autohtone. Revin.. stirea de azi ne aducea la cunostinta ca traim intr-o tara in care violul este apreciat mai abitir ca Hagi si ca exista inca si romani fericiti.. fericiti ca macar cu japca mai prind si ei o bucatica de pizda.. chiar si de provincie. Ma uit perplex cum multimea de oameni revoltati, niste maimute care desigur nu stie pe ce lume e, se pregateau sa manance bataie de la sustinatorii celor sapte veniti in numar mare in fata tribunalului. Taticu.. pai pe vremea mea, daca te ginea caralii ca ai dat pe uscaciune, intrai sapte ani la fara frecventa si iti mai luai si pisat in ochi de la colegii de camera.

Societatea a evoluat ca si telefoanele mobile asa ca prin zilele noastre violul este cam la fel de bine vazut ca plagiatu'.. sanse mari de reusita in viata.. cum violu nu face insa continut cat sa te faci prim ministru, un violator poate spera maxim la un job minor in politie  sau in cel mai bun caz la unul de deputat.

Parintii inculpatilor sunt si ei de fata incurajand copiii si injurand toate fosilele care inca mai cred in curatenie si moralitate.

Io' inteleg ca Vaslui e cam departe dar totusi, biciclistii nostri de Rosia Montana nu vrea sa faca sport macar cu trenu' si sa protesteze si pe acolo putin asa cum numai ei stie?.. Si chiar nu mai e nimeni care sa puna mana pe par in tara asta si sa le faca guleru' franjuri nenorocitilor care fac posibila o asemenea gainarie?.. Cum este posibil sa asistam pasiv la o asemenea enormitate?! Nu vreau sa imi trag o voce extremista, ar fi deplasat de pe banca pe care stau, dar totusi.. nu le rupe nimeni gura bai nene cocalarilor astora?.. De fapt, nici nu stiu de ce ma mai intreb asta, in conditiile in care masculinitatea mioritica a ramas atat de fara de coaie incat vasnica femeie romana abia daca mai are ce pune pe masa la drum de seara si ajunge sa se combine cu toti necunoscutii si umbracii..

Nu vreau sa fac instigatiuni in camp deschis dar as vrea totusi sa atrag atentia asupra faptului ca daca incepem sa lasam animalele sa dea iama in vietile noastre nu o sa mai putem iesi din casa decat cu sabia la cingatoare si cu toata evolutia tehnologica o sa ajungem sa ne lasam fetele legate de un stalp in fata blocului ca sa avem liniste inca o luna in cartier. Pai sa mor eu daca vreau sa o las pe fii-mea sa stea capra pentru toti vecinii pentru ca s-a ales prafu de Roata si de toti aia care au ars-o pe protest real.

In materialul difuzat de protv, am vazut vreo suta de insi care cereau spanzuratoarea.. restu' sunt pentru sexul surpriza.. si sunt multi. Relaxarea cu care justitia permite ca cei sapte sa fie judecati in stare de libertate si indiferenta acestora din urma fata de sistemul judiciar romanesc spune totul despre ultimii 25 de ani de democratie.. asa intelegem noi libertatea.. dupa fapta si rasplata a fugit..

Eu unul ma duc sa mai cumpar niste sageti si ma pun pe asteptat.. pe asteptat momentul in care ceva cu adevarat nasol o sa ne aduca inapoi mintea la cap, ca vad ca incepem sa avem anduranta si la fututul in cur.. asa ca popor.

Un comentariu:

  1. ...momentul o sa fie la anu', cand cei 7 flacai o sa voteze. Asa ca poti slobozi sagetile alea...

    RăspundețiȘtergere