pleshoo.blogspot.ro Web analytics

duminică, 17 august 2014

India.. Pamant romanesc.

Se implineste o luna de cand in intersectia Mosilor cu Carol, in fata KIWI BANK, a aparut o masina de interventii RATB. Am crezut, timp de cateva ore, ca linia de troleibuz sufera operatii estetice asa ca nu mi-am batut capul prea tare.. Am inceput sa ma amuz incepand cu ziua 3.. atunci cand am constatat ca masina de interventii (sunt de fapt trei masini care se schimba odata cu turele de munca), este tot acolo. Doispe' angajati ai companiei de transport locuiesc practic, in trei randuri de cate patru, in masina RATB.

In timpul zilei masina este pozitionata la fel ca in imagine, in mijlocul intersectiei, iar  noaptea se retrage langa trotuar, sub un copac.. Locatarii vehicolului de interventii sunt astfel feriti de privirile curioase ale participantilor la trafic. Langa copac, in lungul rigolei, a doua zi se pot observa cateva  gunoaie, o balta de pisat si putina apa murdara..






Datorita cantitatii uriase de popor si pentru reglementarea somajului, in India sunt inventate permanent joburi care de care mai nelalocul lor, pentru a putea ajuta un numar cat mai mare de nevoiasi.. unul tine farasul, altul da cu matura iar totul este coordonat de un al treilea.. Se vede treaba ca in plin an electoral, participantii la traficul politic s-au gandit sa preia modelul fratilor nostri si sa creeze in sfarsit locuri de munca. Cei patru muschetari autohtoni indeplinesc o misie grandioasa.. muta captatorii troleibuzului 66 de pe o linie pe alta cat e ziua de lunga.. Pe scurt baietii schimba macazul de dimineata pana seara tarziu, baga un nani ceva papi si cu putin noroc un bot inainte de culcare.. o luna azi.. 12 insi in trei ture.. Ca niste romani vajnici, intre schimbari.. pauza de tacla si scarpinare in cur. In actul de revizuire a schimbarii pentru o perfectionare optima a prinderii captatorilor, baietii fac glume cu trecatorii si sugereaza seri romantice oricarei posesoare de sex frumos. Din cand in cand, baietii leaga prietenii de ocazie cu bastinasii ingrijorati de soarta troleibuzelor, bastinasi cu care schimba pareri despre soarta transportului in comun si despre lipsa de abnegatie a managementului.

Va las cu o imagine de ansamblu.. si cu masina din tura a doua. Pupaturi.



Foto: Ioana Marsic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu