pleshoo.blogspot.ro Web analytics

vineri, 18 iulie 2014

Pe langa drum, pe langa gard..

M-am trezit intr-o atmosfera de sarbatoare.. Israelul a dat drumul la treaba si un avion civil a fost doborat de o racheta sol-aer pro-sovietica. Reactia boborului este impresionanta.. Romania este alcatuita din doua tabere: cei convinsi ca situatia actuala este datorata conspiratiilor masive ale unor insi retrasi dar puternici si cu suficient timp liber. Cea de a doua categorie, considera ca nu traim pericole importante si ca nu trebuie sa ne ingrijoreze mari chestii. Eu unul, ma numar printre paranoici.. sunt convins ca ne apropiem cu pasi repezi de un razboi general. Traiesc cu convingerea ca generalii planetei s-au plictisit de atata pace si s-au pus pe treaba sau ca ne-am pricopsit cu un alt nebun care distruge lumea pentru propria distractie bolnava. Ma gandesc din ce in ce mai des la optiuni. Unde mergem, ce program ne facem, ce planuri..

Cand l-am vazut pe Putin spunand relaxat ca daca eram cuminti nu se ajungea aici si ca e normal sa se intample accidente in zona de razboi, m-am blocat. Bre' e groasa.. baiatul asta, intr-o forma sau alta, a doborat un avion civil plin ochi cu europeni.. Tare. Omu' are vana. Descopar insa oameni care sunt convinsi ca un avion militar poate fi confundat cu usurinta cu un Boeing 777 sau ca pilotii malaezieni sunt de vina daca au luat-o pe acolo. Pe Facebook e o intreaga furtuna de pareri.. Cei mai tari sunt insa cei care se amuza sub platosa expresiei "haz de necaz". Times New Roman a publicat chiar unele glume pe marginea subiectului. Baietii sunt relaxati.. Nu pot insa sa nu ma amuz, imaginandu-l pe Ovidiu intr-o situatie de razboi real, in transee, facand haz de necaz cu aceiasi voiosie de azi.

Astept cvasi-panicat deznodamantul situatiei politice est-europene, cu convingerea ca ne apropiem, cum spuneam, de un razboi. Suntem la mai putin de 1000 de kilometri de o gaura care fumega de cateva ore pe motiv de vreme rea si facem glume de cacat pe retele sociale si in diagonala blogurilor de mana a treia. Cam atata putem.. Fuck!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu