pleshoo.blogspot.ro Web analytics

duminică, 18 mai 2014

Sunt electoral, deci exist.. sau despre coaie in general.

Introducere
M-am trezit de dimineata in intuneric.. la propriu. Geamurile apartamentului, geamuri care lasa lumina sa umple canapeaua din living in zilele cu soare, erau acoperite de doua banner-e electorale.. unul proprietate PDL, lat cat de lung si plin de zambetul doamnei Macovei si un altul, brand-uit PNTCD under doamna fix in dreptul ferestrei, atat de jos incat daca nu esti atent dai cu teasta in dansul.. ca-n viata.. un women on top impecabil in care PNT joaca acelasi rol pe care il joaca an de an de dupa moartea marelui om politic Corneliu Coposu. Ma enervez ca o campanie de cacat mi-a intunecat micul dejun si dau un telefon sa vad cine se ocupa de panotare pentru cele doua partide de frunte ale tarii in incercarea de a beneficia de soare pe cale amiabila. Aflu ca responsabil este EuroMedia si ca n-are rost sa imi bat capul. In lupta electorala de anul acesta, la capitolul panotaj, s-a ajuns deja la amenintari cu moartea. Mai inteleg si ca PSD a revenit la obiceiurile vechi si ca toata lumea fute pe toata lumea ca sa prinda un scaun chiar si in buda parlamentului european. Alegatorul si-a capatat deci, monumental si definitiv, statutul de vaca proasta si neesentiala. Daca pana acum omul de rand mai primea un pachet de zahar si o litra de ulei pentru un vot, acu' clasa noastra politica nu isi mai bate capul nici macar cu asta.. facem economie ca prostii voteaza si moca. Lasa-i sa moara prosti isi vede de treaba nestingherit.. Interlocutorul meu ma avertizeaza ca daca o ard scandalagiu si tai coardele puterii lasand electoratul fara banner, exista posibilitatea sa imi iau bataie la drum de seara ca sa ma mai potolesc cu deranjatul linistii publice. Imi spune ca Negoita a fost deja amenintat ca daca mai ingreuneaza panotarea in sectorul 3 o sa aibe deranj acasa. Dupa ce am vazut si mesajul electoral al lui M.R. Ungureanu care intr-un joc de cuvinte mediocru, vrea sa faca treaba cu forta, m-am lamurit in ce directie mergem.

Paranteza
Aseara scriam despre calitatea design-ului romanesc si despre disparitia valorii in randurile studentilor din ziua de azi.. Tot azi dimineata, dupa constatarea intunericului electoral, gasesc un comentariu la articolul postat de mine, in care cineva imi relata sprijinind demersul meu, alte gainarii de prin facultatea de arte, afisand o ingrijorare reala fata de atitudinea studenteasca de la UNARTE dar si despre delasarea unor profesori.. dau sa imi dau cu parerea dar, in timp ce scriam un raspuns la comentariul cu pricina, acesta dispare sub ochii mei. Zic ca poate am facut o prostie si ca am apasat ceva gresit.. Dupa ce am incercart sa regasesc comentariul 10 minute imi dau seama ca de fapt, persoana care sesizase neregulile, isi facuse un proces de constiinta rezultatul fiind probabil: mai bine merg pe burta.. cine stie cine mai citeste ce-am scris si dau de echipa adversa.. Pai daca si acum 25 de ani, romanii ar fi ars-o asa, acu' ne-am fi delectat inca cu sclava Isaura asteptand la coada la paine.

Revenire la continut..
Pe principiul daca nu arunc eu pe jos, arunca oricum altcineva, romania se indreapta catre un  viitor extrem de luminos. Toata lumea se intreaba de ce se intampla asta. Cum de noi romanii suntem atat de oropsiti de soarta? Pai nu suntem.. suntem doar cacaciosi si duplicitari. Cum e posibil atata cacat? Pai de-aia.. pentru ca se poate! Pentru ca prostii sunt facuti ca sa stea la primire. Pentru ca tinerii de azi, sunt cu totii bolnavi de durere in cur si aroganta,  iar batranii cred ca inapoi oricum nu se mai poate si ca pericolul dictaturii a disparut. Pentru ca ne cacam pe propriile valori si pentru ca in romania protest, inseamna bere la Universitate cu prietenii si pentru ca reactie inseamna scandal masiv dar de dupa usa. Cum sa fie bine in tara asta? Stim doar sa ne plangem grupa mare.. Nu studentii sunt niste muisti autosuficienti ci profesorii nu isi fac bine treaba.. nu motiveaza suficient. Nu votul e gresit ci lipsa optiunii reale. Cacat.. optiunea reala lipseste pentru ca nimeni nu se baga. Nu avem ce face.. trebuie sa inghitim pentru ca si ceilalti inghit. Pula.. nu tre' sa inghita nimeni nimic.. e doar in capul nostru. Intotdeauna  ceilalti sunt de vina. Ceilalti pentru ca noi, fiecare din noi desigur, daca am avea o mitraliera am face ordine.. Serios? Cu ce coaie?

Epilog
Pe vremea lu' Ceasca era un banc despre care cred ca se potriveste aci'.. Vanatoare de ursi, vanatorul isi asteapta victima inarmat pana in dinti cand este batut amical pe umar.. Se intoarce si vede ursu'. Ai venit sa ma impusti? I-a treci matale mai bine si fa o muie.. Scena se repeta doua saptamani mai tarziu. In cea de-a treia saptamana, ursul apare si ii zice vanatorului.. Batrane, se pare ca iti cam place sa sugi pula.. Alta explicatie nu prea vad..

Cam atat.. Deep throat placut..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu