pleshoo.blogspot.ro Web analytics

marți, 18 martie 2014

Dat dracu' protestu' la romani..

Ma aflu la butoane si este noapte.. poate 11,30. O buna prietena imi trimite un sms.. Bai, tu te uiti la Antena3? De ce as face asta, ma intreb in timp ce mecanic, apas pe telecomanda in cautare de dejectii. Recunosc figura parintelui pocait si pe cea a medicului fara diploma, aud doua vorbe si sting. O sunt pe amica mea si intreb: Asa, ce-i nou? Scrisorile sunt scoase a treia oara in exclusivitate acum!!! si ochii bulbucati sunt deja un loc comun. Nu, nu zice interlocutoarea mea, de doua ore il injura in continuu... Zic bine si noapte buna si ma culc. A doua zi il sun pe tata sa ii zic ca nepotu' se caca imprastiat si deci, nu poate merge la inot si la schimb primesc pe un ton jenat informatia.. Eh.. nimic nou (Sinteza Zilei n.r.) zice, dar am auzit ca 22 strange semnaturi pentru CNA si ca GDS-ul vrea sa organizeze un miting..
Dau pe net si descopar, recunosc cu emotie, ca aproape 1000 de insi semnau un protest impotriva abuzurilor Antenei 3. Am inceput desigur, sa promovez actul cat am putut de bine pana cand am gasit un link care ma ducea la ceva numit Noua Republica. Dau doua telefoane si aflu ca exista un domn Mihai Neamtu, conducatorul partidului mai sus mentionat si ca acest domn, desi bursier NEC, nu este cel mai bun sticker pe un protest apolitic. Ma uit dupa partid si gasesc o chemare in strada pro Andrei Plesu, trasa in culorile Rosiei Montane. Apas butonul de panica si caut mai adanc si incep sa gasesc chestii. O lozinca despre care participantii la trafic spuneau ca e simpatica: N-a citit Antena 3 cat a scris Plesu Andrei, vad si Jos Ponta si mai vad si ca se creaza o confuzie in ceea ce priveste locul de adunare.. GDS ne chema la statui la 18,30 si Noua Republica la fantani la 17,00. Ma ingrijorez si imi vad de treaba.
Duminica pe la cinci incep sa ma pregatesc de protest si imi indrept doamna spre statui trecand  insa prin fata fantanilor. Un jandarm explica unui grup ca singurul protest acceptat de Primaria Capitalei era cel al GDS de la statui cu incepere la ora 18,00. Zic multumesc si traversez ilegal. Il sun pe Andrei mic sa ii zic sa vina la statui si ma asez sub coada calului ca pe vremuri. Gasesc oameni misto', oameni pe care asteptam sa ii intalnesc intr-o asemenea adunare: Gabriel Liiceanu, Andrei Cornea, doctorii Vasile Ciubotaru si Apetrei, Stere Gulea etc. Fara megafoane, unii purtatori de ochelari ciacari altii de carti, oamenii protestau apolitic asa cum promisesera. Pe la sase fara un sfert isi face aparitia domnul Neamtu care incepe prin a chema oamenii la megafon cu incalzirea deja celebra online, N-a citit Antena 3 cat a scris Plesu Andrei. Omu' incepe sa imparta locatarilor prezenti mini pancarte A3 cu lozinci colorate in rosu si verde. Pe la sase si-un pic, am auzit primul Plesu Presedinte si m-am albit.. Pai futu-tu-i mama ei de treaba.. pe Plesu l-ai intrebat bai baiatule ce parere are despre asta? Te-ai gandit ca batranu' nu mai duce si ca tocmai ce ai dat apa la moara unor imbecili? Da de ce nu te duci tu la locul tau la fantana sa candidezi de-acolo la ceva.. nu stiu.. poate administrator de bloc ca pari genu'? Ce cauta aici Rosia Montana (despre care pot doar spune ca si-a gasit prost sustinatorii; ca daca o mai ardem mult in trend si pe bicicleta, se alege prafu' si de pamantul ala) si ce cauta sloganul de orice fel? Cuvintele lui Gabriel Liiceanu si ale lui Andrei Cornea s-au pierdut in megafonul partidului Noua Republica si oamenii aceia draguti si ingrijorati au inceput sa se retraga tristi spre casa. La sapte juma', injuram mocnit in fata unei palinci impecabile, data de niste oameni impecabili, intre prieteni La Copac.
Si dupa ce ca ma enervez ca nu poti face nimic curat in tara asta pentru ca te umple agora de cacat, imi mai aduce aminte si tata ca domnul Caragiale s-a tirat, ca Eminescu a luat-o razna si ca sunt puscariile pline de carturari. Hai las-o 'n plm.. iar o luam de la capat?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu